Tips til sund livsstil: Vitaminpiller – skal/skal ikke?
 
Varieret kost er uden tvivl den bedste kilde til vitaminer, men en vitaminpille kan være udmærket til at dække de områder, som din kost evt ikke dækker. Vores krop har brug for mange forskellige vitaminer (https://www.everydayhealth.com/vitamins/guide/) og mineraler for at fungere optimalt. De beskytter os mod en lang række sygdomme og lidelser. Det er faktisk muligt at indtage alle de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for, via en varieret og sund kost. Men alligevel tager mange en vitaminpille for at helgardere sig, så de er helt sikre på, at kroppen får nok vitaminer.
 
Vores vitamin-behov ændres med alderen
Vitamintilskud kan være særlig vigtigt på bestemte tidspunkter i livet. Fx rådes kvinder, som ønsker at blive gravide, at tage folsyre i en periode. Aktive, ældre kvinder rådes til at tage calcium, som forebygger knogleskørhed og brud, og vegetarer kan med fordel tage calcium, jern, zink, vitamin B12 og D-vitamin.
 
Sund kost og en vitaminpille er en sikker plan
Hvis du ønsker at indtage de fleste vitaminer via kosten, så er det vigtigt at spise frugt, grøntsager, fuldkorn, fisk, magert kød, fjerkræ og fedtfattige mejeriprodukter. Men en multivitaminpille kan være en god backup-plan, hvis den varierede kost ikke er stabil.
 
multivitamins
 
Kilde: https://www.everydayhealth.com/healthy-living/taking-a-daily-multivitamin.aspx