fbpx

Holdbeskrivelser

Aqua træning (kræver “Plus kontingent” eller svømmetillæg)
Træningen sker til musik og en instruktør guider igennem en kombination af øvelser der styrker mave, ryg, arme, balder og lår.
Træning i vand styrker dine muskler og forbedrer din kondition. Takket være vandets opdrift, belaster træningen ikke kroppens led, og er derfor skånsom og effektiv på én gang. Du kan selv tilpasse niveauet alt efter din form.
Forskellige træningsredskaber inddrages efter behov. AQUA træning er for alle, og det er ikke en forudsætning at kunne svømme.

Bike
Bike er cykling til musik på en stationær cykel. Intensiteten styres gennem ændring i belastning, temposkift samt stående og siddende kørsel. Biking er effektivt for konditionen og forbrændingen, uden at stille krav til koordinationsevnen.
En sjov og inspirerende motionsform for dig, som vil forbedre din udholdenhed og øge din forbrænding.
Til biking anvendes cykelsko, som du kan købe eller leje i centret.

Bodyworkout
En sjov time for alle.
Her handler det om, at netop DU, får en time, der er fuld af energi og godt humør, med gode øvelser for både mave, ryg, baller og lår. Vi kører pulsen en smule op nogle gange i løbet af timen til god musik, så vi holder på varmen og alle kan være med.
Instruktøren er behjælpelig med eventuelle tilretninger af øvelser og altid åben for nye forslag.

Box Fitness

Box Fitness er en time baseret på den træning som boksere og Kick Boxere bruger for at holde sig i form til når de skal i ringen.
Vi bokser ikke i ring, men vi bruger elementer fra den super effektive træning og timen kan indeholde

  • sjip til fed musik
  • boks og spark på puder
  • boks med plette handsker
  • spark og knæ på puder
  • reaktionsøvelser
  • udholdenheds- og konditionstræning i kombination med styrkeøvelser som for eksempel arm- og mavebøjninger.

Alle kan være med til timen.
Den er fysisk udfordrende og helt perfekt hvis du gerne vil i form!

Er du vild med sved på panden og træning, der virkelig får dig til dit max? Så er denne time noget for dig.

CrossFitness
CrossFitness-træning består af en række konstant varierende og funktionelle øvelser, der udføres ved høj intensitet. Øvelserne er hentet fra styrkeløft, olympisk vægtløftning, styrketræning, gymnastik og sprint/løb. Der bruges redskaber som kettlebells, vægtstænger, medicinbolde, reb og pull-up stativ. I mange øvelser indgår dog også egen kropsvægt.

Cirkeltræning
Holdbaseret cirkeltræning kan både foregå i en sal og i fitnessarealerne. Cirkeltræning bygger på den såkaldte ”stationstræning”, hvor man skifter mellem styrke- og konditionsøvelser, med og uden brug af redskaber.  Tiden udnyttes optimalt og øvelserne stiller ikke krav til koordinationen, så alle kan være med. Et godt alternativ til individuel træning, hvor du både får kyndig og motiverende vejledning og det sociale aspekt med i din træning.

Core og balancetræning
Træning for krops stammen og balance/stabilitet. Dit core/korset består af mange stabiliserende indre og ydre muskler. Fra top til bund af din kropsstamme ligger alle dine mave- og rygmuskler, som er kraftgivende og stabiliserende. Ved at være stærk i korsettet mindsker man risikoen for skader i den nederste del af ryggen og samtidig får man god stabilitet og udholdenhed, som igen hjælper til en god balance. Balance styres af din lillehjerne, hvorfra signaler sendes til vores balanceorgan. Der kommer bl.a. også signaler fra musker og sener til vores lillehjerne (den kinestetiske sans), og denne giver os besked om vores spændingstilstand i muskler og sener samt om leddenes stilling. Kropsspænding giver god balance og stabilitet. Derfor er det vigtigt at lave coretræning. Der findes et hav af sjove core/balance/stabilitetsøvelser, så lad os få noget sjov sammen på holdet.

Combat Fitness
Et træningskoncept, der kombinerer kampsports-fitness , funktionel træning og HIIT. Alt i et program. Varieret, udfordrende for kondition og balance – men allermest sjovt.

Formen er simpel!

Hver time er opbygget efter en struktur, hvor vi til fed, høj og pulserende musik, kommer igennem forskellige koreografier inspireret af bevægelser fra forskellige kampsports. 

I hver time er der tre sæt Tabata.

Tabata er en træningsform, hvor man bevæger sig i 20 sekunder og holder pause i 10. Dette gøres 8 gange i hvert sæt. Enormt effektiv træning og prikken over i´et i en Combat Fitness time.

Dans
Dans dig glad og energifyldt. Alle kan deltage. Her er garanti for høj energi, smittende humør og Fed musik. Timen er med mange variationer, Hip Hop, Disko, Masal Bhangra og Zumba. Så trænger du til et skud energi er Dans, timen du skal være med på.

Dance Fitness
Dance Fitness med Victor er en kombination af dans og fitness. Der spilles ny og gammel musik, med rytmer fra hele verden. Der er ikke to Dance Fitness timer, der er ens. Victor kombinerer trin fra samba, salsa, reggaeton, hip-hop, merengue, afro, cumbia og meget mere.

Du behøver ikke tidligere erfaring med Zumba, Dance Fitness eller anden form for dans for at kunne være med. 

Det eneste disse timer er kræver er din lyst til at bevæge dig, til musik og rytmer, der gør der glad helt ind i sjælen!

 

Funktionel
Funktionel træning  kan gøres på mange måder.
Vi tror på, at når du har det sjovt, træner varieret og bruger en blanding mellem din egen kropsvægt og vægttræning så får du det bedste resultat. Også på den lange bane.

Funktionel  timerne varieres på utallige måder og kan både være stationær træning, træning to og to og stations-træning.
Der er ikke en gang, der ens, men der er altid fokus på

  • funktionalitet og cardio
  • styrke
  • balance
  • smidighed og bevægelighed

Der kræves ingen tidligere erfaring med Stram op eller anden form for styrke- eller vægttræning. Alle øvelser kan varieres til dit behov, så du får mest ud af det, på den måde, der er bedst for dig.

 

Gymnastik
Gymnastik er en god gang styrketræning til god og glad musik. – Konditionstræning du får pulsen op…. -Styrketræning der er mange gentagelser af de enkelte muskelgrupper. -Kordinationstræning øvelser hvor hjernen trænes i at tænke og lave øvelser asymetretisk. – Udstrækning af sener -Afspænding af muskler – Ryggen er centrum i øvelserne – De samme øvelser hver gang – Musikken er forskellig -Alle kan være med -Alle kroppens muskelgrupper bliver rørt.

HIIT
HIIT står for “high intensity interval training”

Holdet er for dig der ønsker en udfordring, og er klar på at blive fysisk presset. Du får effektive øvelser til at forbrænde fedt og opbygge muskler. Timen er opbygget af en let opvarmning efterfulgt af 6 runder med skiftevis puls og styrke øvelser. Kom frisk til en time hvor hele kroppen bliver trænet og intensiteten er max; hver gang.

Herrehold
Vær med til en fed time, hvor vi kommer hele kroppen igennem. Vi arbejder med kondi, styrke, koordination og meget mere. Vær med til at udfordre dig selv og skubbe nogle grænser. Så kom til en time med god musik, højt humør og sved på panden.

Puls & Styrke
Holdet for dig der vil afprøve egne fysiske grænser, og ynder at presse sig selv. En god måde at måle sin form på, hvor det hurtigt kommer til udtryk om ens træning har båret frugt. Timen er bygget omkring øvelser fra bl.a. crossfit, cirkeltræning, styrketræning og ”bootcamp-træning”. Træningspasset (WOD’en) er aldrig det samme! Kom og deltag på en sjov og hård time.

Løb udendørs
Har du lyst til også at supplere din træning i Fin Form med en aktivitet udendørs, er løbehold måske dig. Vi har 2 forskellige typer hold, det ene hedder “Interval træning” og det andet hedder “Løb teknik træning” – Alle kan deltage på begge hold. Vores løbeinstruktører, sørger for at alle får noget ud at “turen”. Det løbes uanset vejr og vind, mød op til nogle sjove timer ude i naturen.

Mountainbike
Mountainbike er en fantastisk kombination af effektiv træning og ophold i den danske natur. Vi øver os hver gang i at blive en pedalomdrejning bedre og det gør vi gennem teknisk træning og gennem konditionstræning. Vi øver korrekt siddeposition afhængig af udfordringerne i skoven, bremse rigtigt med for og bagbremse, køreteknik i forhold til underlaget, svingteknik, læse spor og linjer i skoven, forcere rødder sikkert, balance og vægtfordeling, uphill, downhill, hop, drop, pump, flow og meget mere. En ting 100% sikkert; VI HAR DET RIGTIG SJOVT!

Mave/ryg træning
Holdet er baseret på styrketræningsøvelser for mave- og rygmusklerne. Holdet er for dig som ønsker styrke og stabilitet i mave og lænd, samt en bedre holdning og en fladere mave.

Motionsboksning
Holdet for dig der ønsker at komme i god form med boksetræning, men ikke nødvendigvis ønsker at bokse. Intensiteten i træningen forudsætter at du har en rimelig god grundform. Både den fysiske og tekniske træning bygger på traditionel boksetræning og thaiboxing. Der er ikke behov for eget udstyr for at deltage på holdet. Der anvendes forskellige redskaber fx boksepuder, plethandsker, sandsække, sjippetorve m.m. Tag udfordringen op og deltag i en sjov time med knald på.

Motion og Styrke
Træningen gør kroppen sund og stærk til hverdagens strabadser.
Musklerne skal: Koordinere – Være stærk – Være udholdende – Være smidige – Stabilisere ledende
Hele kroppen bliver trænet igennem på timen. Øvelserne foregår stående, siddende, eller liggende.Træningen er begynder venlig og foregår i dit eget tempo.

Pilates
Pilates er en skånsom, men effektiv træningsform, når den gøres rigtig og derfor kan alle uanset alder og forudsætninger være med.I pilates styrker vi små og store muskler, hvilket giver slanke, stærke og smidige muskler frem for stærke, korte og fyldige muskler. På timen kommer du hele kroppen igennem – også de muskler, du måske slet ikke aner, du har, bliver trænet.Pilates er en effektiv træningsform, du vil se effekten af i din hverdag. Vi bevæger os alternativt til de mange uhensigstmæssige arbejdsstillinger, de fleste af os udsætter vores kroppe for i løbet af dagen.Hver time har fokus på at aktivere og styrke kropskernen – både ryggen, lænden, maven og bugen styrkes. Alle kan være med til pilates. 

QUICK-hold
Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 min. motion dagligt, og mange oplever at manglende tid gør
det sværere at træne. Derfor tilbyder vi QUICK hold på 30 min. f.eks. QUICK Spinning, , QUICK Mave/ryg etc. Du kan bruge QUICK holdene alene eller som supplement til din træning og dermed føle motivationen ved at træne sammen med andre. På QUICK holdene får du effektiv og sjov træning på kortere tid.

Seniortræning
Efter en grundig opvarmning kommer vi rundt om hele kroppen, hvor der bruges både stående og liggende øvelser. Træningen krydres en gang imellem med redskaber som håndvægte, stepbænk, store bolde og andet. Alle kan deltage – mænd og kvinder i alle aldre, der kræves ingen forkundskaber.

Styrketræning på hold
Er for alle både begynder og øvet niveau, som gerne vil have almindelig styrketræning sammen med en instruktør. Der er forberedt et fullbody program og der er vejledning til alle øvelser/maskiner

TRX
TRX® Suspension Training® er en ny og banebrydende træningsform. Derudover er det en revolutionerende metode til at træne funktionelle bevægelser udelukkende med din egen kropsvægt som modstand.

Yoga
Vi har tre typer yoga i Fin Form, to for begyndere der hedder Hatha Yoga og Yin Yoga, samt en for øvede som hedder Vinyasa Yoga. Der kræves ingen kendskab til Yoga at deltage på Hatha og Yin Yoga, men på Vinyasa Yoga kræver det at man har prøver Yoga før. Yoga træning vil give dig overskud både fysisk og mentalt.

Hot Yoga
Der trænes i specielt lokale med ca. 30 graders varme. Indfarrøde lamper opvarmer kroppens led og muskler. Hot yoga er yoga for alle, både nybegyndere og deltagere med meget erfaring. Varmen i salen løsner og øger smidigheden, uanset udgangspunktet, og giver yogaen en ekstra dimension, som ellers ikke opnås under koldere himmelstrøg. Så kom med en tur i varmen, hvor vi udfordrer dig med afsæt i dine forudsætninger. (Kun i Fin Form Odense)

Klang Yoga
Klangyoga er blid yoga med fokus på stræk, åndedræt, nærvær, ro i krop og sind. Alle kan deltage uanset erfaring med yoga. Holdet er perfekt som kombination til styrketræningshold, hvor vi gi’r den gas og spænder op – på klangyogaholdet spænder vi af, giver slip og lader op. Vi slutter altid med minimum 20 minutters guidet klangmeditation til toner og vibrationer fra klang- og syngeskåle. OBS: 75 minutter

Yin Yoga
Yin yoga er den mildeste form for yoga. Vi holder hver yogastilling i tre til fem minutter og det giver kroppen tid til at give sig og du vil opleve at kunne slippe dybe spændinger. I yin yoga arbejder vi direkte med faciaerne omkring musklerne. Disse har direkte kontakt med nervesystemet, hvorved du også vil opleve en dyb afspænding og nulstilling i dine tanker og mentale aktivitet. 

Mediyoga
Mediyoga er en terapeutisk evidensbaseret yogaform som hjælper med at genoprette balance mellem krop og sind.
• At normalisere åndedræt, hjerterytme og blodtryk
• At forbedre din koncentration og opmærksomhed
• At styrke dine muskler, koordination og sanser
• At reducere smerte
Samtidig kan MediYoga hjælpe dig at forbedre søvn, humør, smidighed og kondition igennem, åndedrætsøvelser, fysiske øvelser (alle øvelser kan laves på en stol), fokuseringsøvelser, afspænding og meditation.

Zumba Senior
Zumba Senior er en zumbatime, hvor vi sætter tempoet en smule ned og med færre hop. Seriekombinationerne “brydes ned”, så det bliver lettere at lære trinene.
Timen er tilegnet alle med lidt fødselsdage bag sig, men kan også anbefales til begyndere i alle aldre.
Hermed er der garanti for en festlig zumbatime med god puls og masser af sved på panden.

Ønsker du at vide mere så kontakt os her

Fin Form Tommerup

Tallerupvej 85
5690 Tommerup
Tlf. 64 76 31 71
tommerup@finform.dk

Fin Form Bellinge

Brændekildevej 11
5250 Odense SV
Tlf. 65 96 00 55
bellinge@finform.dk

Fin Form Odense

Kongensgade 66-68
5000 Odense C
Tlf: 60 13 15 44
odense@finform.dk